Mergi la conţinutul principal
EN RO
EN RO

News & Events |

TOATE PROIECTELE LA CARE AM LUCRAT CA INTERN M-Au AJUTAT SĂ ÎNȚELEG MAI bine MICHELIN

Există o mulțime de feluri de a începe o carieră în Michelin și există o mulțime de modalități de a continua dezvoltarea acesteia, odată ce te-ai angajat în companie. În această serie de interviuri, explorăm câteva povești de carieră, astfel încât să îi poți cunoaște pe colegii noștri și poate chiar să te inspiri din experiența lor.

Începem cu Bianca-Ioana Soare-Grigoras, care și-a început călătoria în Michelin ca intern, apoi a devenit membru deplin al echipei de Financiar, în calitate de Business Support Controller.

LA început, AI candidat pentru un rol de intern în MICHELIN. CUM AI AFLAT DESPRE internship?

Am aflat despre stagiu de pe o platformă online de joburi, Hipo.ro. Cred că pot spune că Hipo a fost prietenul meu în găsirea experiențelor interesante și dezvoltarea carierei mele. Sincer, nu știam prea multe despre Michelin la acea vreme, dar m-am documentat și am aflat mai multe informații după ce am fost chemată la interviu.

Cum a fost procesul de recrutare?

Pot spune că am venit „cu temele făcute”, știind multe lucruri despre Michelin și având experiență în domeniul finanțelor. Procesul de recrutare a fost destul de lung, incluzând un test și două interviuri cu un responsabil cu Resurse Umane și cu managerul din Financiar. Faptul că toate persoanele pe care le-am întâlnit în timpul acestui proces au fost prietenoase și amuzante m-a făcut să îmi doresc și mai mult acest stagiu.

Bianca-Ioana Soare-Grigoras, Business Support Controller, Finance

După toată această perioadă de lucru de acasă, mi-e dor de birou, de colegii mei, de ședințele față în față și de team-building-uri.

Bianca-Ioana Soare-Grigoras, Business Support Controller, Finance

Cu ce AȘTEPTĂRI ai venit LA MICHELIN?

După interviuri, mă așteptam să găsesc în Michelin oameni prietenoși și cu spirit de echipă, un mediu relaxat și experiențe plăcute. Ei bine, ceea ce am găsit mi-a depășit așteptările, pentru că în Michelin am crescut, m-am dezvoltat personal și profesional și pot spune că am avut (și mai am) acea experiență extraordinară de carieră. De asemenea, în Michelin mi-am făcut prieteni noi, prieteni adevărați - acei oameni pe care te poți baza oricând, cu care vorbești în fiecare zi, cu care ieși în oraș după program. Și în ceea ce privește locul de muncă, ei bine, chiar și în zilele de închidere stresante te simți bine și relaxat la birou. După toată această perioadă de lucru de acasă, mi-e dor de birou, de colegii mei, de ședințele față în față și de team-building-uri.

CARE AU FOST PRINCIPALELE tale ACTIVITĂȚI ÎN TIMPUL internshipului?

În timpul internshipului am lucrat în Financiar, cu accent pe Accounts Payable și Acounts Receivable. Am verificat și înregistrat facturi și am făcut reconcilieri contabile pe diferite conturi. De asemenea, am avut posibilitatea să lucrez în alte echipe din Financiar, dacă cineva avea nevoie de mine, cum ar fi echipele de Costing sau Credit. Posibilitatea de a mă implica în diferite activități în timpul stagiului m-a ajutat să-mi îmbunătățesc abilitățile și cunoștințele în domeniu și să progresez în cadrul companiei.

Bianca-Ioana Soare-Grigoras, Business Support Controller, Finance

Posibilitatea de a mă implica în diferite activități în timpul stagiului m-a ajutat să-mi îmbunătățesc abilitățile și cunoștințele în domeniu și să progresez în cadrul companiei.

Bianca-Ioana Soare-Grigoras, Business Support Controller, Finance

Te-a surprins ceva după ce ai început să lucrezi în Michelin? 

Comunitatea pe care am găsit-o în Michelin m-a surprins cel mai mult. Oamenii din Michelin au fost prietenoși cu mine încă din prima zi și echipa mea m-a ajutat să mă integrez rapid. Nu mă așteptam să găsesc aici o astfel de „familie”, mulți colegi care sunt prieteni în afara programului de lucru. Mi-au devenit și mie prieteni; vorbim aproape zilnic și ne vizităm din când în când. Ce mi-a plăcut cel mai mult a fost că, indiferent de funcție - manager, senior, junior sau stagiar - suntem cu toții angajați Michelin și avem aceleași beneficii și oportunități și toată lumea este prietenoasă și bine-dispusă.

CE AI ÎNVĂȚAT DIN acest internship? 

Am învățat că ar trebui să profit de fiecare nouă oportunitate care mă poate ajuta să mă dezvolt și să-mi îmbunătățesc abilitățile. Am învățat să fiu mai atentă la detalii și mai implicată în diferite proiecte și acțiuni, chiar dacă acestea nu erau în domeniul și activitatea mea. De asemenea, am învățat să-i ajut pe ceilalți colegi care au nevoie, să fiu un membru bun al echipei și o persoană prietenoasă, deoarece în Michelin suntem o familie și ne ajutăm reciproc.

Bianca-Ioana Soare-Grigoras, Business Support Controller, Finance

Mi-am dat seama că toată munca și proiectele în care mă implicasem în timpul stagiului meu m-au ajutat să înțeleg diverse activități din cadrul companiei, chiar dacă acestea nu făcuseră parte din sarcinile mele obișnuite.

Bianca-Ioana Soare-Grigoras, Business Support Controller, Finance

CUM AI FĂCUT trecerea DE LA UN ROL de intern LA cel de MEMBRU full-time AL ECHIPEI?

După absolvire, am vorbit cu managerul meu pentru a vedea dacă pot găsi un rol cu normă întreagă în Michelin. Am căutat oportunități interne și unul dintre interviurile pe care le-am obținut a fost în echipa de Costing. După câteva zile, am fost acceptată pentru postul respectiv. Mi-am dat seama că toată munca și proiectele în care mă implicasem în timpul stagiului meu m-au ajutat să înțeleg diverse activități din cadrul companiei, chiar dacă acestea nu făcuseră parte din sarcinile mele obișnuite.

CE SFATURI i-AI Da UNUI STUDENT CARE se pregĂTEȘTE SĂ Își îNCEaPĂ CARiERA?

Să profite de orice oportunitate, acesta este singurul mod în care poate afla ce îi place și ce este important pentru el/ea. De asemenea, să se implice în diferite activități care pot contribui la dezvoltarea sa și care îi vor oferi experiența și satisfacția că a făcut parte dintr-un proiect. Și nu în ultimul rând, să fie o persoană prietenoasă și de ajutor, un coleg bun - acea persoană pe care se pot baza colegii săi.

Cookie Privacy

Pentru a viziona acest videoclip Youtube: Acceptați toate scopurile legate de Youtube (considerați că trebuie să acceptați toate, cu excepția geolocației) + Acceptă partenerul YouTube


Open cookie Preferences