Mergi la conţinutul principal
EN RO
EN RO

News & Events |

Cum să evaluezi o ofertă de angajare?

Michelin

Este întotdeauna emoționant atunci când, în urma procesului de recrutare, angajatorul revine către tine cu un feedback pozitiv și o ofertă de angajare. Însă decizia poate fi stresantă. Iată câteva lucruri de luat în considerare înainte de a accepta o ofertă de muncă.

Michelin

​Ce conține oferta de angajare?

Oferta de angajare este un document emis de angajator și reprezintă angajamentul său față de o viitoare colaborare. Aceasta cuprinde informațiile esențiale, ce se vor regăsi apoi în contractul de muncă. Adesea este transmisă atât verbal, cât și în scris, si solicită un răspuns într-un timp limitat.

Atunci când îți vom propune să te alături echipei Michelin, oferta va cuprinde următoarele informații: numele tău, adresa de domiciliu, date de identificare, încadrarea, denumirea internă a pozițieidepartamentulriscurile specifice postului (dacă este cazul), atribuțiilecriteriile de evaluaredata de începere a activității, durata contractului de muncădurata concediului de odihnăsalariul de bază lunar, alte bonusuri (dacă este cazul), beneficiiledurata preavizuluidurata muncii (numărul de ore lucrate pe săptămână) și durata perioadei de probă.

Cum să evaluezi o ofertă de angajare?

Înainte de a accepta propunerea de colaborare, evalueaz-o cu atenție, astfel încât să iei o decizie în cunoștință de cauză. Ultimul lucru pe care vrei să îl faci este să iei o decizie pripită, pe care o poți regreta mai târziu.

Dacă ai două oferte de luat în considerare, fă-ți o listă cu argumente pro și contra pentru fiecare, pentru a te ajuta să decizi pe care să o accepți.

Job offer ro

Cântărește avantajele și dezavantajele și ia-ți timp să analizezi oferta, pentru a fi absolut sigur că poziția este potrivită pentru ține. Pot exista motive foarte bune pentru a oferi un răspuns negativ. Este perfect acceptabil să ceri angajatorului timp de gândire, dacă nu ești sigur, și să soliciți informații suplimentare.

Iată câteva lucruri pe care să le evaluezi  înainte de a spune „da”:

PACHETUL DE COMPENSARE & BENEFICII

Asigură-te că ai luat în considerare întregul pachet de compensare, nu doar salariul.

Salariul de bază este esențial, iar până în acest moment al procesului de recrutare, probabil ai discutat despre salariu cu recrutorul, chiar și în termeni generali. Prin urmare, există șanse mari ca salariul oferit să fie aproape de ceea ce cauți. Îți poate fi de ajutor să știi cum sunt plătite rolurile cu același nivel de responsabilitate, în industrii similare.

Beneficiile fac parte din pachetul de compensare și pot face diferența, dacă salariul este mai mic decât cel anticipat. Acest lucru este valabil mai ales în ceea ce privește asigurarea de sănătate/abonamentul de servicii medicale, asigurarea cheltuielilor de transport, rambursarea anumitor cheltuieli, tichete de masă și așa mai departe.

Dacă nu ești sigur de avantajele oferite, solicită informații suplimentare sau clarificări.

ROLUL

Ai înțeles responsabilitățile jobului, munca pe care o vei face?

Asigură-te că îți va permite să utilizezi abilitățile care sunt importante pentru tine. Gândește-te dacă ai încredere în companie și produse sau serviciile sale. Fii convins că îți dorești să contribui la rezultatele organizației și că îți va face plăcere să lucrezi alături de oamenii pe care i-ai cunoscut în timpul procesului de recrutare.

Este acest rol o mișcare laterală sau o promovare? Rolul / funcția este o considerație subiectivă, însă este important să fie aliniată pregătirii și așteptărilor tale.

DEZVOLTAREA PROFESIONALĂ

Dacă îți dorești să îți dezvolți abilitățile, asigură-te că organizația pune accentul dezvoltarea talentelor, prin formare, mobilitate și promovare internă. Află dacă vei avea acces la training continuu sau nu. Descoperă căile de dezvoltare existente și ce va fi nevoie să faci pentru a le urmări.

Pe piața muncii de astăzi, nicio poziție nu este pentru totdeauna. Cu fiecare pas pe care îl faci trebuie să îți urmezi planul de carieră. Află care sunt șansele reale de promovare și fii deschis pentru mutări laterale, ce pot aduce îmbunătățiri semnificate competențelor tale.

CULTURA / ATMOSFERA

Poate fi dificil să evaluezi mediul de lucru, până când nu lucrezi efectiv într-o companie. Însă interacțiunile avute cu viitorul manager sau colegi ar trebui să fie un indicator suficient de bun. Asigură-te că adresezi întrebări cu privire la cele mai importante aspecte pentru tine. De asemenea, poți afla multe căutând foști angajați ai companiei în rețeaua ta sau din evaluările de pe site-urile de profil.

Informează-te cu privire la reputația companiei și fii convins că te identifici cu valorile ei.

Odată identificate cele mai importante elemente ale ofertei de angajare, compară lista de avantaje și dezavantaje cu jobul actual. Dacă unele elemente cântăresc mai greu decât altele, luarea deciziei va fi mai ușoară.

Indiferent de alegerea făcută, dacă vei accepta sau nu oferta de angajare, informează angajatorul în scris, politicos și concis.​

Cookie Privacy

Pentru a viziona acest videoclip Youtube: Acceptați toate scopurile legate de Youtube (considerați că trebuie să acceptați toate, cu excepția geolocației) + Acceptă partenerul YouTube


Open cookie Preferences