Mergi la conţinutul principal
EN RO
EN RO

News & Events |

Top lucruri pe care managerii le observă într-un interviu

Wordcloud 1 ro

Interviul reprezintă prima interacțiune pe care candidații o au cu managerii și cultura organizațională a companiei. Pe lângă faptul că interviul este o oportunitate de a adresa întrebări despre activitate și de a cunoaște viitorii colegi, acesta este și momentul în care anumite competențe sau experiențe sunt supuse evaluării.

Astfel, pe lângă lucrurile pe care le observă recruiterul, îți prezentăm ce urmărește și managerul în discuțiile cu candidații. Am invitat câțiva dintre managerii noștri să îți povestească ce le-ar plăcea să vadă la un candidat, indiferent de experiența lui în câmpul muncii și de rolul la care a aplicat:

Cristina Cuna, Business Support Controller Team Manager

Principalele aspecte pe care le urmăresc într-un interviu sunt: potrivirea candidatului din punct de vedere al competențelor și experienței cu necesitățile postului propus, precum și capacitatea lui de a se integra într-un mediu nou și de a se adapta noii realități - de a prelua sarcini și a face formări online. Al treilea aspect foarte important pentru mine este dorința de a învăța și de a se autodepăși.

Cristina Cuna, Business Support Controller Team Manager
Dan Jianu, Logistics Team Manager

În timpul unui interviu, caut să găsesc la candidat în primul rând o dorință și o motivație puternică pentru postul propus și pentru a se alătura echipei noastre. Un alt aspect foarte important pentru mine este nivelul de inițiativă demonstrat prin exemple din rolurile anterioare. Nu în ultimul rând, caut capacitatea de a lucra în echipă și de a colabora transversal, care este esențială pentru a atinge performanța în contextul multicultural și complex pe care îl trăim.

Dan Jianu, Logistics Team Manager
Oana Bicheru, Sales Administration Manager

În cadrul unui interviu sunt multe aspecte importante, însă este clar că prima impresie contează. Este destul de dificil să fac un top 3 al lucrurilor pe care îmi doresc să le văd la un candidat, însă aș mentiona onestitatea, dorința de a învăța și încrederea în sine. Este foarte important să te cunoști și să știi să îți expui calitățile și experiența acumulată. De asemenea, nu consider o vulnerabilitate faptul că nu știi ceva, însă îți dorești să înveți și să evoluezi.

Oana Bicheru, Sales Administration Manager
Bianca Apostol, Human Resources Manager

Consider că într-un proces de recrutare, foarte importante sunt următoarele 3 elemente:
- un CV elaborat cu multă grijă și atenție la conținut, design și accent pe experiența si competențele necesare rolului; CV-ul este cartea de vizită, poarta de intrare, semnul distinctiv cu care intrăm în cursa pentru obținerea postului dorit;
- un candidat documentat, care știe tot ce se poate ști despre companie, valori, misiune, istorie și despre rolul pentru care a aplicat;
- răspunsuri structurate (metoda STAR).

Bianca Apostol, Human Resources Manager
Gabriel Mateas, Accounting Review Manager

Când am în față un candidat, analizez competențele specifice, relevante pentru fiecare post. Dar, de-a lungul discuției, caut și curiozitatea, interesul de a căuta și de a înțelege ce se află în spatele unor cifre sau din spatele unei proceduri; îmi mai doresc să găsesc agilitate, abilitatea de a se adapta și de a găsi soluții ori de câte ori mediul se schimbă sau lucrurile nu merg așa cum a fost planificat. Nu în ultimul, caut potențialul, deoarece vrem să continuăm să construim o bază de talente, pregătite pentru orice va aduce viitorul - în departamentul nostru și nu numai.

Gabriel Mateas, Accounting Review Manager

Indiferent de linia de business în care activează, pentru un manager este important să observe, pe lângă experiența practică, și alte aspecte: capacitatea de adaptare la un context în continuă dezvoltare, dorința de evoluție, pentru că ne preocupăm în mod activ de dezvoltarea colegilor, și o motivație clară de a face o schimbare în carieră.

Cookie Privacy

Pentru a viziona acest videoclip Youtube: Acceptați toate scopurile legate de Youtube (considerați că trebuie să acceptați toate, cu excepția geolocației) + Acceptă partenerul YouTube


Open cookie Preferences