Mergi la conţinutul principal
EN RO
EN RO

New & Events |

Cum să-ți faci CV-ul dacă nu ai experiență

Michelin

După absolvire, planificarea carierei ar trebui să îți aducă speranță și energie. Dar poate fi frustrant să te adaptezi la viața de după facultate: ai nevoie de experiență pentru a obține un loc de muncă, dar ai nevoie de un loc de muncă pentru a dobândi experiență. Din fericire, poți obține un loc de muncă chiar și cu experiență profesională limitată (sau fără). Candidații cu mai multă experiență se bazează adesea pe abilități transferabile atunci când aplică la un loc de muncă în afara ariei lor de expertiză. Și asta poți face și tu.

Gândește-te la CV-ul tău ca la cartea ta de vizită. Iată câteva sfaturi pentru a redacta un CV ușor de citit, atrăgător, care le va lăsa o impresie pozitivă recrutorilor.

Michelin
Începe cu aptitudinile – identifică-ți punctele forte

Gândește-te la punctele tale forte; pentru a le identifica, te poți ajuta de diverse instrumente de autoevaluare: analiză SWOT, teste de evaluare online. Am prezentat câteva în cadrul atelierului Ce ar face Omulețul Michelin?, aici. Folosește rezultatele evaluării tale pentru a scrie într-o frază ce te recomandă pentru rolul la care aplici; include și obiectivul tău profesional și abilitățile dobândite.

Alege structura potrivită pentru CV-ul tău

Optează pentru un șablon ușor de completat, care îți pune în valoare abilitățile și are o structură ușor de citit. Poti găsi diverse șabloane de CV, online. În CV-ul tău, recrutorii ar trebui să vadă aceste detalii: un antet cu datele de contact actualizate, o declarație scurtă care cuprinde obiectivul de carieră, educația, experiența și abilitățile. Indiferent de formatul CV-ului pe care decizi să îl utilizezi, asigură-te că acesta nu suferă modificări pe parcursul documentului și că nu depășește 2 pagini.

Studii versus carieră

Poți enumera cele mai importante cursuri la care ai participat în facultate, dacă acestea au legătură cu postul pentru care candidezi. Poți menționa și numele lucrării de licență sau master, pentru a demonstra că te pregătești pentru un anumit domeniu.

A.L.

Sunt interesată de domeniul Resurselor Umane, dar studiez Economie și Management. Cu ajutorul profesorilor, am identificat câteva teme interesante pentru lucrările de finalizare a studiilor superioare:
Licența în Economie: “Cum își recompensează companiile multinaționale angajații” (în legătură cu HR: procesul de rewards & recognition; partea economică: prezentarea companiei, analiza financiară).
Masterul în Consultanță în afaceri: “Impactul mentoring-ului și coaching-ului, ca instrumente de educare în creșterea performanței ” (HR: mentoring-ul și coaching-ul ca instrumente de formare; Consultanță în afaceri: măsurarea indicatorilor de performanță).

A.L.
Voluntariat? Internship-uri? Traineeship-uri?

Da! În facultate, poți face voluntariat sau poți opta pentru internshipuri, apoi poți prezenta experiența acumulată. Descrie activitatea, enumeră pe scurt responsabilitățile și rezultatele.

A.L.

Am coordonat o echipă care a organizat o petrecere de Crăciun cu scop caritabil. Cum traduc acest lucru în aptitudini?

Aptitudini de Marketing: am realizat un plan de promovare (targetare audiență, crearea mesajului, crearea unui plan de comunicare pentru social media);
Aptitudini de organizare: Am realizat un calendar de activități, am identificat actorii implicați și am setat responsabilități, am stabilit un obiectiv și un termen limită pentru activități, utilizând o diagramă Gantt;
Aptitudini de coordonare: am coordonat o echipă de 5 persoane, cu responsabilități clare și am urmărit progresul lor.

A.L.
Folosește cuvinte cheie

Pentru a te asigura că CV-ul tău apare mai des în căutările unui recrutor, utilizează cuvinte cheie relevante pentru domeniul tău. Cel mai bun loc pentru a găsi cuvintele cheie potrivite sunt anunțurile de recrutare. Citește anunțurile de locuri de muncă din domeniul tău de interes și descoperă cuvintele cheie pe care urmează să le incluzi în CV. Le poți plasa în secțiunea despre educație sau în cea despre competențe - ceea ce este important este să se potrivească acolo în mod natural.

Până la urmă, CV-ul perfect este cel care îți poate aduce job-ul la care ai visat. La Michelin, te putem ajuta să acumulezi experiența necesară; fă-ți CV-ul și aplică la un rol de intern sau de trainee, aici.

 

Cookie Privacy

Pentru a viziona acest videoclip Youtube: Acceptați toate scopurile legate de Youtube (considerați că trebuie să acceptați toate, cu excepția geolocației) + Acceptă partenerul YouTube


Open cookie Preferences