Mergi la conţinutul principal
EN RO
EN RO

News & Events |

Ce înseamnă să fii Onboarding buddy în Michelin

Iuliana Sandu, Transport Planner

Am fost buddy pentru o colegă care a venit în echipa noastră; avea foarte multe întrebări pentru mine și, la un moment dat, a reacționat foarte sincer: Wow, tu chiar știi și poți să mă ajuți!

Iuliana Sandu, Transport Planner
Ce înseamnă să fii onboarding buddy?

Rolul de onboarding buddy este un rol foarte frumos, pentru că le iei pulsul colegilor noi când vin, când sunt foarte emoționați. Uneori am avut cazuri în care colegii noi veneau și mi se adresau cu “dumneavoastră” până se obișnuiau cu mine și se simțeau mai relaxați.

Îmi face plăcere să îi întâmpin pe colegii noi. Când ne cunoaștem și le spun că îi voi îndruma, îi văd că oftează, ușurați că nu sunt singuri, că nu trebuie să descopere clădirea și departamentele singuri și acest lucru îi liniștește.

Ce te-a determinat să vrei să devii voluntar pentru acest rol?

Dorința de a-i ajuta pe nou-veniți. La interviul meu pentru rolul de onboarding buddy povesteam că mi-a plăcut foarte mult că managerul de la vremea respectivă mi-a trimis un mesaj de bun venit. Mi s-a părut foarte frumos să îi faci intrarea în companie unui om așa – mesajul acela îl mai destresează, îi arată că a ajuns într-un mediu prietenos. Și am vrut să ajut și eu, la rândul meu.

O experiență frumoasă trăită ca buddy de onboarding?

Am fost buddy pentru o colegă care a venit în echipa noastră; avea foarte multe întrebări pentru mine și, la un moment dat, a reacționat foarte sincer: Wow, tu chiar știi și poți să mă ajuți!

A fost o confirmare spontană și autentică pentru mine că îmi fac treaba bine.

Alte testimoniale

Vlad Rosu, Import Expert

Ca buddy de onboarding, am ca responsabilitate să fac angajații noi să se simtă bineveniți și să simtă că nu sunt singuri. Am ales să fac acest lucru pentru că și eu am trecut prin experiența de nou angajat (în Michelin, dar și în alte companii), și nu mereu am avut oportunitatea de a avea pe cineva care să mă ajute.
Am avut o colegă pentru care am fost buddy și căreia îi tot greșeam numele în prima zi; abia la sfârșitul zilei mi-a zis că nu am folosit numele corect. Uneori, într-un mediu nou, nu avem curajul să spunem unele lucruri; cineva care ne face să ne simțim bineveniți ne ajută să ne depășim fricile.

Vlad Rosu, Import Expert
Steluta Serban

EXPERIENȚA DE ONBOARDING ONLINE PENTRU UN BUDDY DE ONBOARDING

Eram obișnuită să observ primele reacții ale oamenilor, să pot ghici dacă mesajul meu a ajuns la ei și să văd dacă au nevoie de mai multe informații și sprijin din partea mea. Pe internet, toate acestea nu sunt atât de ușor de ghicit. Dar, după primele interacțiuni, aceste inconveniente pot fi depășite.

Andreea Avram square

PRIMII PAȘI AI UNUI NOU ANGAJAT ÎN MICHELIN

Munca de la distanță nu ne înstrăinează, dacă nu îi permitem să facă acest lucru. Dacă ținem minte că la celălalt capăt al firului, e-mailului sau ședinței se află o ființă umană care s-ar putea simți puțin copleșită, vom fi mai dispuși să îi întindem o mână de ajutor.

Catalina Calin_portret

EXPERIENȚA DE ONBOARDING ONLINE PENTRU UN NOU ANGAJAT

Când m-am întâlnit cu noii mei colegi în ședințele online, am simțit mult sprijin din partea lor și dorința lor de a mă ajuta și, astfel, integrarea mea a fost mult mai ușoară decât mă așteptam.

Cookie Privacy

Pentru a viziona acest videoclip Youtube: Acceptați toate scopurile legate de Youtube (considerați că trebuie să acceptați toate, cu excepția geolocației) + Acceptă partenerul YouTube


Open cookie Preferences