Diversitatea în Michelin

Pentru a fi eficiente, ideile noastre trebuie puse în practică într-o manieră cu impact. Această cultură pe care o îmbunătățim continuu se extinde la nivelul întregii companii, în comunitate și către noua generație. Punem accentul pe diversitate și incluziune iar acest lucru facilitează un mediu mai dinamic, unde ideile noi și diverse produc inovație și contribuie la rezultatele de business. Aceasta este valoarea diversității.

CONSTRUIM O CULTURĂ BAZATĂ PE INCLUZIUNE, AUTONOMIE ȘI IMPLICARE

La Michelin construim o cultură bazată pe incluziune, autonomie și implicare. Pentru noi, incluziunea nu este doar un cuvânt la modă – este cu adevărat integrată în tot ceea ce facem zilnic. Această cultură bazată pe incluziune este prezentă la nivel de companie, comunitate și modelează viitorul nostru. Atenția pe care o acordăm diversității si incluziunii creează un mediu de lucru dinamic, în care încurajăm perspective și idei diferite și recunoaștem valoarea pe care o aduce.

Obiectivele Grupului Michelin

  • Ne dorim ca echipele noastre să fie reprezentative pentru toate formele de diversitate din regiunile în care activăm.

  • Ne dorim ca toată lumea să fie tratată correct, să fie autentică și să își exprime căt mai liber diferențele.

  • ​​​​​​​Ne dorim ca diversitatea să fie experimentată în spiritul incluziunii și deschiderii, pentru a contribui la performanța colectivă. 

6 principii de aplicare

  • Diversitatea are multe forme și include genul, vârsta, cultura, religia, originea socială, dizabilitățile, orientarea sexuală, apartenența la sindicat, situația familială, afiliera politică sau înfățișarea.

  • Fiecare persoană este unică și contribuie la diversitate.

  • Respectul pentru oameni, în special pentru unicitatea fiecăruia dintre noi, reprezintă baza politicii noastre de diversitate și incluziune.

  • Michelin încurajează fiecare persoană, de la fiecare nivel, din fiecare unitate de business și din fiecare țară, să acționeze, contribuind în acest fel la progresul diversității și incluziunii din companie.

  • Michelin nu tolerează discriminarea de niciun fel, nici în cazurile în care reglementările locale ar putea permite acest lucru. Lipsa discriminării stă la baza policitii de diversitate și incluziune.

  • Fiecare țară parte a grupului Michelin dispune de mijloace de recurs disponibile tuturor angajaților (linii de etică, etc.).