Michelin şi sporturile cu motor – o echipă câștigătoare

De peste un secol Michelin îmbunătățește relaţia cu echipele aflate la cel mai înalt nivel in sporturile cu motor, echipe care ne aleg pentru a le furniza pneurile.   

Suntem mândri să ajutăm profesioniştii dedicaţi să atingă nivelul optim de performanţă de fiecare dată când îşi pornesc vehiculele.

Angajamentul continuu asumat de Michelin pentru inovare a împins din ce în ce mai departe graniţele performanţei.

Pascal Couasnon, director, Michelin Motorsport: “Pentru noi, sporturile cu motor sunt ca un laborator pentru dezvoltarea de noi tehnologii, o adevărată  forţă motrică. Aceasta este unul din motivele implicării noastre în cursele pe patru şi două roţi."

Anul acesta reîntoarcerea Michelin în arena MotoGP coincide cu noile reglementări tehnice care fac obligatorii folosirea jantelor de 17 inchi. Acesta este un pas important pentru principalul campionat de curse cu motociclete din lume şi a reprezentat o provocare importantă pentru noi în pregătirea revenirii noastre în circuit. După o perioadă de dezvoltare care a durat mai mult de 18 luni, campionul mondial din 2015, Jorge Lorenzo, nu numai că a câştigat cursa de deschidere a sezonului 2016 din Qatar, dar a stabilit totodată un nou record de pistă pentru Losail. Vechiul record era în vigoare din vremea ultimei implicări a Michelin în MotoGP din 2008!

Şoferii şi motocicliştii de clasă mondială au o relaţie unică cu pneurile lor, deoarece ei ştiu că acestea pot juca un rol decisiv în modul de desfăşurare a evenimentelor.

Faptul că Jorge Lorenzo – campionul mondial en-titre - a sărutat pneul Michelin imediat după ce a câştigat, in martie, runda inaugurală din Qatar, ediţia din 2016 a Campionatului Mondial MotoGP - acest gest spune foarte multe despre importanţa pe care o acorda pneurilor superstarurile din domeniul sporturilor cu motor.

Relaţia dintre Michelin si partenerii săi se bazează pe mai mulţi factori, printre care dezvoltarea de pneuri competitive, de înaltă performanţă, fiabilitate, robustețe, dar totodată și rezistenţa în timp.

Fireşte că Michelin este foarte mândru de relaţia pe care a dezvoltat-o cu echipele şi competitorii din cele mai multe competiţii majore ale lumii, precum şi cu promotorii acestor evenimente şi campionate.

 

Într-adevăr, ar fi greu să nu fim mândri de recordurile noastre unice din Campionatul Mondial de Raliuri (23 de titluri de şoferi şi 25 de producători), din MotoGP în care am revenit în acest sezon după o absenţă de şapte ani cu 26 de titluri şi 360* de curse câştigate în dreptul numelui său, şi din cursa de la Le Mans (24 de victorii din 1923 şi neînvins din 1998*) şi din cursele de anduranţă în general (patru titluri mondiale din patru pentru noi de la crearea Campionatului Mondial de Anduranţă al FIA*), împreună cu evenimentele aspre ca raliul Dakar (32 victorii la motociclete, 18 victorii la automobile*), fără a mai menţiona succesul de care ne-am bucurat în Formula 1 de-a lungul anilor.

Lista continuă, pe două şi pe patru roţi în egală măsură.

Pentru a vedea cum continuă Michelin să exceleze în lumea curselor cu motor vizitaţi site-ul nostru web.

 

http://fr.michelinmotorsport.com/