Creăm astăzi anvelopele pentru aviaţie ale viitorului

 Numele Michelin este sinonim cu excelenţa în domeniul inovaţiei, şi, cu un portofoliu de clienţi excepţional, Michelin este liderul mondial în domeniul anvelopelor.

Aici, Jérémy PAPON, director de comunicaţii de marketing global pentru Michelin Aircraft Tire, discută despre ceea ce îi determină pe clienţi şi pe lucrători să îşi încredinţeze viitorul companiei Michelin.

„Piaţa aeronautică este o industrie cu tehnologie avansată, în plină creştere. Acest sector face ca entuziaştii să intre în contact cu înalta tehnologie. Pentru a găsi soluţiile de care au nevoie clienţii, am dezvoltat relaţii permanente cu producători precum Airbus şi Boeing”, spune Jérémy Papon.

Michelin este un pionier în domeniu şi un lider permanent în ceea ce priveşte inovaţiile inteligente care anticipează necesităţile clienţilor. Compania a stat la baza majorităţii inovaţiilor majore în materie de anvelope de avion, de la prima anvelopă radială montată pe un avion de luptă cu reacţie - Dassault Mirage 3 în 1981, la anvelopele radiale cu tehnologie NZG (Near Zero Growth) în 2001, care au fost utilizate la avionul de linie emblematic A380 de la Airbus.

În luna februarie a acestui an, în parteneriat cu Boeing, Michelin a introdus cea mai recentă inovaţie a tehnologiei NZG pentru modelul B777-300ER.

„Se ştie că milioane de anvelope Michelin au aterizat deja pe pistele aeroporturilor din întreaga lume. Nu uitaţi că Michelin a fost primul producător de anvelope care a încurajat dezvoltarea aviaţiei, încă din 1908”, notează Jérémy Papon.

După cum arată Jérémy Papon, a lucra pentru Michelin înseamnă o multitudine de oportunităţi interesante.

În cadrul diviziei aeronautice de la Michelin, inginerii lucrează cu tehnologiile cele mai moderne pentru a putea crea anvelopele viitorului.

„Suntem cel mai mare investitor în cercetare-dezvoltare din întreg sectorul industriei de anvelope, cu dimensiunea critică pentru a inova”, adaugă Jérémy Papon. „În afara centrelor de cercetare proprii, Michelin Aircraft deţine programe de inovare chiar în cadrul producătorilor de aeronave.”

Un motiv în plus pentru care divizia de aeronave de la Michelin este recunoscută ca lider mondial în domeniul dezvoltării tehnologice avansate.