Mergi la conţinutul principal
EN RO
EN RO

PORNEȘTE LA DRUM ALĂTURI DE MICHELIN!

Mecanic
Pornește la drum alături de Michelin - Viitor mecanic
Electromecanic
Pornește la drum alături de Michelin - Viitor electromecanic
Electrician
Pornește la drum alături de Michelin - viitor Electrician
Invatamant dual Zalau 1
Invatamant dual Zalau 2
Invatamant dual Zalau 3
Invatamant dual Zalau 4
Invatamant dual Zalau 5
Invatamant dual Zalau 6
Invatamant dual Zalau 7
Invatamant dual Zalau 8
 • Mecanic
 • Electromecanic
 • Electrician
 • Invatamant dual Zalau 1
 • Invatamant dual Zalau 2
 • Invatamant dual Zalau 3
 • Invatamant dual Zalau 4
 • Invatamant dual Zalau 5
 • Invatamant dual Zalau 6
 • Invatamant dual Zalau 7
 • Invatamant dual Zalau 8

Michelin susține învățământul dual

Fundația Corporativă Michelin, parte a Grupului Michelin, investește în comunitățile locale în care Michelin își desfășoară activitatea.
Programul pentru dezvoltarea sistemului de învățământ dual a demarat la Zalău în anul 2018, la Liceul Tehnologic Mihai Viteazul si in anul 2019 la Câmpina, în parteneriat cu Liceul Tehnologic Energetic.

În ultimii ani, peste 70 de copii sunt beneficiarii programelor de învățământ dual dezvoltate de Michelin, atât în Zalău, cât și în Câmpina.

70 copii

 iau parte la programul de învățământ dual

2 laboratoare de practică

au fost dotate de Fundația Michelin în cadrul acestor parteneriate

învățământ dual în Zălău

La Zalău, Fundația Corporativă Michelin sprijină învățământul dual, pentru a răspunde mai bine nevoilor de forță de muncă în județul Sălaj. Proiectul, lansat în 2018, se derulează în cadrul Liceului Tehnologic Mihai Viteazul

Elevii au la dispoziție echipamentele necesare pentru formarea ca mecanici de echipamente hidraulice și pneumatice și electromecanici utilaje și instalații industriale. Au fost aduse echipamente diverse, cum ar fi: o freză, un compresor, dulapuri metalice, o mașină de găurit, două pistoale pneumatice, o mașină de înșurubat, un laptop și un videoproiector etc.

Toți elevii au ocazia de a face practică atât în atelierul nou dotat și amenajat, dar și în cadrul fabricii Michelin. Fiecare elev primește o bursă lunară și are asigurată masa de prânz în timpul stagiilor de practică.

Proiectul de sprijin pentru o formare tehnică și profesională în județul Sălaj a fost inițiat cu sprijinul Ambasadei Franței în România și al Institutului Francez din România – București. 21 de parteneri se implică în acest proiect. Parteneri, alături de Primaria Zalău, au fost şi Consiliul Judeţean Sălaj şi Inspectoratul Școlar Județean Sălaj.

Cristian Lazăr, Responsabil Personal Uzina Michelin Zalău Anvelope

Ne uităm cu bucurie la prima generație de elevi care anul acesta a absolvit ciclul de învățământ dual desfășurat de Michelin în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Mihai Vitezul”. Cei 15 absolvenți sunt pregătiți atât la nivel teoretic, cât și practic pentru meseriile de mecanic sau electromecanic și își pot începe parcursul profesional chiar la Michelin. În septembrie 2021 pornim la drum cu o nouă generație de elevi și avem 20 de locuri disponibile.

Cristian Lazăr, Responsabil Personal Uzina Michelin Zalău Anvelope

învățământ dual în Județul Prahova

Acordând atenție nevoilor comunității din Câmpina, Fundația Corporativă Michelin investește în dezvoltarea competentelor specifice meseriilor de electrician si, incepand din anul scolar 2021-2022, de electromecanic.

Parteneriatul vizează atât adaptarea programei școlare pentru aceste meserii, cât și dotarea cu echipamente tehnice a atelierului din Liceul Tehnologic Energetic Câmpina și permite elevilor punerea în aplicare, atât în atelier, dar şi în cadrul fabricii Michelin a cunoștințelor teoretice acumulate la școală.

Proiectul dezvoltat in perioada 2019 – 2021 a permis dotarea atelierului cu echipamente tehnice, printre care machete, simulatoare și bancuri de lucru, sisteme didactice de cablaj electric, kituri componente electrice, truse de scule și aparate de măsură.

În fiecare an școlar, 10 elevi au fost selectați pentru a intra în acest program susținut de Michelin România – Uzina Victoria Florești.

 

Remus Dragomir, Responsabil Personal Uzina Michelin Victoria Florești

Proiectul de învățământ dual dezvoltat împreună cu Liceul Tehnologic Energetic Câmpina este în plină dezvoltare. În septembrie 2021 vom avea 10 locuri disponibile pentru absolvenții clasei a VIII-apentru calificarea profesională de electromecanic. Beneficiile programului de învățământ dual sunt nenumărate, atât pentru absolvenții care pornesc la drum dobândind o calificare profesională recunoscută la nivel național, cât și pentru angajatorii locali care sunt în continuă căutare de noi angajați specializați pe diferite domenii. Implicarea Michelin în proiectul de invățământ dual reprezintă una dintre modalitățile prin care ne propunem să contribuim la dezvoltarea socială a comunității locale în mijlocul căreia uzina Victoria a evoluat in ultimii 80 de ani.

Remus Dragomir, Responsabil Personal Uzina Michelin Victoria Florești
Invatamant dual Ploiesti
Invatamant dual Ploiesti 3
Invatamant dual Ploiesti 2
 • Invatamant dual Ploiesti
 • Invatamant dual Ploiesti 3
 • Invatamant dual Ploiesti 2
Dual education in Floresti

PRIMA CLASĂ DE ÎNVĂȚĂMÂNT DUAL, ÎN PRAHOVA, CU SPRIJINUL MICHELIN VICTORIA

Michelin, împreună cu alte trei companii din Prahova, a dat startul primului proiect în sistem educațional dual, alegând ca beneficiar al programului Liceul Tehnologic Energetic Câmpina, clasa a IX a, cu specializarea Electricitate de joasă tensiune.

Zalau plant visit

ELEVII DIN CLASA DE ÎNVĂȚĂMÂNT DUAL AU VIZITAT ZALĂU ANVELOPE

Pe 24 octombrie 2019, cea de a doua generație de elevi din învățământul dual de la Liceul Tehnologic Mihai Viteazul, din Zalău, au vizitat uzina de anvelope.

Invatamant dual_stire

MICHELIN SUSȚINE ȘI ÎN ACEST AN ÎNVĂȚĂMÂNTUL DUAL ÎN LICEE DIN ZALĂU ȘI PRAHOVA

Michelin, împreună cu alte companii partenere, susține și în acest an programele de învățământ dual la Zalău și Câmpina, pentru formarea de viitori angajați pentru uzinele sale. Înscrierile au loc în perioada 29 iunie - 3 iulie.

Generic Ro square

MICHELIN SUSȚINE O NOUĂ GENERAȚIE DE ELEVI ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL DUAL

n anul scolar 2020-2021, Michelin susține 20 de elevi la Zalău (10 la calificarea electromecanic utilaje și instalatii industriale și 10 la calificarea mecanic echipamente hidraulice și pneumatice, și 10 elevi la Câmpina, specializarea electricitatea de joasă tensiune.

Invatamant dual Ploiesti

ELEVII DIN PROGRAMUL DE ÎNVĂȚĂMÂNT DUAL DE LA CÂMPINA AU VIZITAT UZINA DIN FLOREȘTI

Michelin, alături de alte trei companii din județul Prahova și cu sprijinul Liceului Tehnologic Energetic Câmpina, a lansat în acest an o clasă dedicată pregătirii elevilor în sistemul educațional dual, specializarea Electricitate de joasă tensiune.

Cookie Privacy

Pentru a viziona acest videoclip Youtube: Acceptați toate scopurile legate de Youtube (considerați că trebuie să acceptați toate, cu excepția geolocației) + Acceptă partenerul YouTube


Open cookie Preferences