Mergi la conţinutul principal
EN RO
EN RO

Pregătim profesioniștii de mâine

Michelin susține învățământul dual

Fundația Corporativă Michelin, parte a Grupului Michelin, investește în comunitățile locale în care Michelin își desfășoară activitatea.

Programul pentru dezvoltarea sistemului de învățământ dual demarat la Zalău în anul 2018, la Liceul Tehnologic Mihai Viteazul, este acum replicat și în județul Prahova.

Programul lansat în septembrie 2019 în parteneriat cu Liceul Tehnologic Energetic Câmpina este dezvoltat pentru a putea găzdui un număr din ce în ce mai mare de elevi.

În ultimii doi ani, aproximativ 50 de copii au fost beneficiarii programelor de învățământ dual dezvoltate de Michelin, atât în Zalău, cât și în Câmpina.

Proiectele sunt structurate în 3 etape, ce presupun:

50 copii

au luat deja parte la programul de învățământ dual

2 licee

sunt ajutate prin aceste parteneriate

65 echipamente

au fost puse la dispoziția unităților de învățământ prin aceste parteneriate

învățământ dual în Zălău

La Zalău, Fundația Corporativă Michelin sprijină învățământul dual, pentru a răspunde mai bine nevoilor de forță de muncă în județul Sălaj. Proiectul, lansat în 2018, se derulează în cadrul Liceului Tehnologic Mihai Viteazul. 

Elevii au la dispoziție echipamentele necesare pentru formarea ca mecanici de echipamente hidraulice și pneumatice și electromecanici utilaje și instalații industriale. Au fost aduse echipamente diverse, cum ar fi: o freză, un compresor, dulapuri metalice, o mașină de găurit, două pistoale pneumatice, o mașină de înșurubat, un laptop și un videoproiector, etc.

Toți elevii au ocazia de a face practică atât în atelierul nou dotat și amenajat, dar și în cadrul fabricii Michelin. Fiecare elev primește o bursă lunară și are asigurată masa de prânz în timpul stagiilor de practică.

Proiectul de sprijin pentru o formare tehnică și profesională în județul Sălaj  a fost inițiat cu sprijinul Ambasadei Franței în România și Institutului Francez din România – București. 21 de parteneri se implică în acest proiect. Parteneri, alături de Primaria Zalău, au fost şi Consiliul Judeţean Sălaj şi Inspectoratul Școlar Județean Sălaj.

Cristian Lazăr, Manager Resurse Umane Michelin Zalău Anvelope

Programul de învățământ dual vizează să răspundă nevoilor din programele școlare. Elevii au la dispoziție și mai multe echipamente care să-i ajute să deprindă meseria de mecanic și electromecanic. Suntem de părere că învățământul dual este foarte util și răspunde nevoii din ce în ce mai mari de specialiști în diferite domenii tehnice.

Cristian Lazăr, Manager Resurse Umane Michelin Zalău Anvelope
Invatamant dual Zalau 1
Invatamant dual Zalau 2
Invatamant dual Zalau 3
Invatamant dual Zalau 4
Invatamant dual Zalau 5
Invatamant dual Zalau 6
Invatamant dual Zalau 7
Invatamant dual Zalau 8
 • Invatamant dual Zalau 1
 • Invatamant dual Zalau 2
 • Invatamant dual Zalau 3
 • Invatamant dual Zalau 4
 • Invatamant dual Zalau 5
 • Invatamant dual Zalau 6
 • Invatamant dual Zalau 7
 • Invatamant dual Zalau 8

învățământ dual în Județul Prahova

Acordând atenție nevoilor comunității din Câmpina, Fundația Corporativă Michelin investește în dezvoltarea meseriei de electrician.

Parteneriatul vizează dotarea cu echipamente tehnice a atelierului din Liceul Tehnologic Energetic Câmpina și permite elevilor care se pregătesc să devină electricieni punerea în aplicare, atât în atelier, dar şi în cadrul fabricii Michelin a cunoștințelor teoretice acumulate la școală.

Proiectul va fi dezvoltat în 3 etape, în perioada 2019 - 2021. Atelierul va beneficia de zeci de echipamente tehnice, printre care machete și bancuri de lucru, sisteme didactice de cablaj electric, kituri componente electrice, truse de scule și aparate de măsură.

Isabella Cândescu, Manager Resurse Umane fabrica Michelin din Florești

Ne propunem ca, anual, cel puțin 20 de noi elevi să fie înrolați în această clasă și să facă practică în uzina noastră sau într-o altă companie parteneră, dar și într-un atelier reamenajat. Sistemul de învățământ dual ne oferă oportunitatea să contribuim la dezvoltarea comunității în care ne desfășurăm activitatea de mai bine de 80 de ani.

Isabella Cândescu, Manager Resurse Umane fabrica Michelin din Florești
Invatamant dual Ploiesti
Invatamant dual Ploiesti 3
Invatamant dual Ploiesti 2
 • Invatamant dual Ploiesti
 • Invatamant dual Ploiesti 3
 • Invatamant dual Ploiesti 2
Dual education in Floresti

PRIMA CLASĂ DE ÎNVĂȚĂMÂNT DUAL, ÎN PRAHOVA, CU SPRIJINUL MICHELIN VICTORIA

Michelin, împreună cu alte trei companii din Prahova, a dat startul primului proiect în sistem educațional dual, alegând ca beneficiar al programului Liceul Tehnologic Energetic Câmpina, clasa a IX a, cu specializarea Electricitate de joasă tensiune.

Zalau plant visit

ELEVII DIN CLASA DE ÎNVĂȚĂMÂNT DUAL AU VIZITAT ZALĂU ANVELOPE

Pe 24 octombrie 2019, cea de a doua generație de elevi din învățământul dual de la Liceul Tehnologic Mihai Viteazul, din Zalău, au vizitat uzina de anvelope.

Invatamant dual_stire

MICHELIN SUSȚINE ȘI ÎN ACEST AN ÎNVĂȚĂMÂNTUL DUAL ÎN LICEE DIN ZALĂU ȘI PRAHOVA

Michelin, împreună cu alte companii partenere, susține și în acest an programele de învățământ dual la Zalău și Câmpina, pentru formarea de viitori angajați pentru uzinele sale. Înscrierile au loc în perioada 29 iunie - 3 iulie.

Generic Ro square

MICHELIN SUSȚINE O NOUĂ GENERAȚIE DE ELEVI ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL DUAL

n anul scolar 2020-2021, Michelin susține 20 de elevi la Zalău (10 la calificarea electromecanic utilaje și instalatii industriale și 10 la calificarea mecanic echipamente hidraulice și pneumatice, și 10 elevi la Câmpina, specializarea electricitatea de joasă tensiune.

Invatamant dual Ploiesti

ELEVII DIN PROGRAMUL DE ÎNVĂȚĂMÂNT DUAL DE LA CÂMPINA AU VIZITAT UZINA DIN FLOREȘTI

Michelin, alături de alte trei companii din județul Prahova și cu sprijinul Liceului Tehnologic Energetic Câmpina, a lansat în acest an o clasă dedicată pregătirii elevilor în sistemul educațional dual, specializarea Electricitate de joasă tensiune.

Click to accept youtube cookies to be able to view this video.