Mergi la conţinutul principal
EN RO
EN RO

News & Events |

Future Leaders în Michelin: Poți învăța multe făcând încercări și greșeli

În Michelin, recrutăm pentru o carieră, nu doar pentru un job. Pentru a susține această promisiune, am construit un cadru intern care să ne ajute să o transformăm în realitate. Unul dintre instrumentele noastre: programul de dezvoltare accelerată Future Leaders. Programul se adresează colegilor fără experiență managerială anterioară, pe care îi pregătește intens pentru un nou rol. Acest program cu durata de un an are atât o latură teoretică, precum și una practică, în care participanții învață project management și, de asemenea, ajung să pună în practică ce au învățat: fiecare angajat implicat în Future Leaders conduce un program crosfuncțional, cu impact mare în organizația noastră.

I-am întrebat pe viitorii lideri – Future Leaders – despre experiența lor de dezvoltare:

Sorin Grapan, Sales Administration Team Manager

Dacă nu ieși din zona de confort, atunci oportunitățile de dezvoltare ți se diminuează considerabil.

Sorin Grapan, Sales Administration Team Manager
Ce te-a motivat să aplici la Future Leaders?

Motivația mea: am început să lucrez în Michelin ca stagiar, în 2014. După 5 ani de activități operaționale și 3 schimbări de carieră, am simțit că pot crește și mai mult. Am simțit dorința de a merge dincolo de partea operațională și de a începe să lucrez și să-mi dezvolt experiența de management. Programul Future Leaders a fost lansat exact la momentul potrivit pentru mine și mi-a oferit acea șansă de a mă dezvolta, de a părăsi zona de confort și de a-mi testa cu adevărat limitele.

Cum ai descrie experiența ta?

Proiectul meu a durat 6 luni, în paralel cu activitățile mele curente. Pe parcursul celor 6 luni am avut mai multe cursuri care m-au ajutat cu adevărat să fac față diferitelor decizii care trebuie luate. Sponsorii cu care am lucrat au fost de mare ajutor, disponibili de fiecare dată pentru a mă ajuta cu o opinie, atunci când era nevoie. A fost dificil în perioada de implementare (acesta a fost scopul inițial), dar experiența și lucrurile pe care le-am învățat în aceste 6 luni au meritat cu siguranță eforturile.

Care este principalul lucru pe care îl reții din acest program?

Desigur, am învățat multe - cred că aș putea scrie o scurtă carte despre asta; dar cel mai important, fără a intra în detalii, ar fi:

 

Alexandra Ion

FUTURE LEADERS ÎN MICHELIN: AM VRUT SĂ VĂD DACĂ AM CE TREBUIE

Cred că cele mai importante lecții învățate din Future Leaders sunt: că este esențial să te cunoști, pentru a fi un lider bun, și să știi să comunici, pentru a obține rezultatele urmărite.

Geanina Muscalu

FUTURE LEADERS ÎN MICHELIN: MI-A DESCHIS APETITUL PENTRU DIGITALIZARE

Proiectul de management al performanței, pe care l-am coordonat, mi-a deschis apetitul pentru digitalizare și pentru utilizarea aplicației Power BI.

Cookie Privacy

Pentru a viziona acest videoclip Youtube: Acceptați toate scopurile legate de Youtube (considerați că trebuie să acceptați toate, cu excepția geolocației) + Acceptă partenerul YouTube


Open cookie Preferences